Letní a podzimní úroda mláďat

17.09.2018 13:59

I když jsem se přes léto odmlčela, želvičky ne. Ba naopak - o slovo se jich přihlásilo hned 6 - vylíhla se tři mláďata od Sabinky a Samuela: 120. Sinnustret, 121. Suhad, 125. Shiba a tři mláďata opustila vajíčka nakladená Sindičkou - a "R" tým tak konečně víc jak po roce získal nové příslušníky: 122. Ragon, 123. Rambis a 124. Raoul. Jejich karty jsou již založeny, ale fotografie ještě neobsahují. Všechna uvedená mláďata jsou k zamluvení a jedno dřívě narozené - karta č. 116. Satu je k odběru ihned.

Stala se ale i smutná událost - mládě Sirta, narozené 18. 05. 2018, uhynulo v nedožitých 4 měsících věku. Od začátku mělo velké problémy - vylezlo s krvavým váčkem, dlouho se hojilo a pak ještě dlouho nechtělo začít přijímat potravu. Pak ale přecijen začalo a vypadalo to nadějně. Navzdory tomu, že jedlo, ale vůbec nerostlo - zůstávalo pořád tak malé, jako by zrovna vylezlo z vejce. Něco bylo špatně. A 15. 09. 2018 uhynulo. Je to záhada.

Aktuálně čekám každým dnem ještě jedno "S" mládě - sourozence ze snůšky Shiby. Další snůška je momentálně nejistá - snažím se zachránit 3 zbývající vejce z 5 Sindiččiných. Obávám se ale, že je pozdě a plody jsou již odumřelé - ošetřovala jsem je dezinfekcí a lepila pukliny. Vidím jen malou naději. No a pak jsou v inkubátoru ještě dvě čerstvé snůšky, takže uvidíme, zda z nich něco vyleze.

—————

Zpět